2016.02.12. – Országos rajzverseny díjkiosztója a Szencziben

Ünnepélyes díjátadóval és kiállítás megnyitóval zárult február 12-én a Szenczi Iskola Galériában a „Jézus élete” című a református általános iskolák számára kiírt rajzverseny. A gyerekek választhattak, hogy Krisztus születésének, Jézus megkeresztelkedésének, a kánai menyegző, a tengeren járó és a süllyedő Pétert felemelő Jézus, a jeruzsálemi bevonulás vagy az utolsó vacsora történetét dolgozzák föl.

Képek, beszámoló és eredmények ITT!

2016.01.08. – Kerületi rajzverseny díjkiosztó Kondor Béla Művelődési-házban

Képek és videók ITT!

2015.03.17. – Ökonap

2015 februárjában megnyertük a HUMUSZ SZÖVETSÉG által meghirdetett „Környezetbarátok-Ökoiskola jó gyakorlatok terjesztése diákokkal diákoknak” című pályázatát. A jutalom egy általuk rendezett projektnap volt, melynek témája a papír: gyártástól az újrahasznosításig.
Iskolánk minden tanulója részt vett a korosztályuknak megfelelő színvonalas és izgalmas foglalkozásokon.

2014.12.19. – Karácsonyi műsor

Az idei iskolai karácsonyi műsorunkon betlehemes játékot láthattak tanulóink, tanáraink.
Középkori misztériumjáték magyar forrásból sajnos nem maradt fenn, de a legkorábbi betlehemesek a 17.századból maradtak ránk. Ezek már konkrétan iskolai előadás céljából készültek.
Egy ilyen népi játékot láthattunk az idei ünnepségünkön, ahol a pásztorok egymást ugratva, viccelődve beszélgetnek. Angyalok kara jelenik meg nekik, hírül adva a Megváltó születését. A pásztorok felkerekednek és meglátogatják az újszülött Isten gyermeket.
Kedves előadást láthattunk, melyben volt humor, vidámság és szentség is. Csodálatos volt a kislányok kórusából álló angyalkar éneke, mely valóban örömöt hirdetett. Megható volt a pásztorok megilletődöttsége, mikor személyesen egy-egy imában megálltak a kisded Jézus előtt, átadva neki szívüket. Egyebük nem is volt és többet nem is adhattak volna, mint ahogy ma, mi sem tehetünk másként, jobban, bölcsebben.

„Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, mely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus a Dávid városában.”

2014.12.10. – Panov apó különös napja

2014. december 10-én délután iskolánk alsó tagozatos tanulói bábelőadáson vehettek részt. A gyerekek a Panov apó különös napja című Tolsztoj művet tekinthették meg, amit a Kossuth téri Református Egyházközségből érkező lelkes gyülekezeti tagok adtak elő. A kicsik láthatóan nagyon élvezték az előadást, és az azt megelőző daltanítást.
A színdarab végén az előadók megbeszélték a történet főbb mozzanatait és mondanivalóját a gyermekekkel. Felhívták a figyelmüket a karácsonyra való várakozás fontosságára, és az ünnep valódi üzenetére, miszerint Isten irántunk való szeretete azzal lett teljessé, hogy elküldte egyszülött fiát közénk a világba. Nekünk pedig, az általa megjelent szeretetet kell továbbadnunk embertársaink felé.
Ezúton is köszönjük a gyülekezet szolgálatát!

2014.11.21. – Országos Református Zsoltáréneklő Verseny

Örömmel kapcsolódtunk be az idei tanévben az Országos Református Zsoltáréneklő Versenybe, melyet a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskolával közösen rendeztünk meg.

„Mondjatok egymásnak zsoltárokat….Énekeljetek, és mondjatok dicséreteket szívetekben az Úrnak”
Efezus 5,19

2014.10.18. – Jótékonysági koncert

Te vagy az én erőm, rólad zeng énekem.
Erős váram az Isten, az én hűséges Istenem!

Zsoltárok 59:18

Iskolánkban immár hagyomány az évenként megtartandó jótékonysági koncert, melynek helyszínéül református templomunk szolgál.
Idén október 18-án került megrendezésre diákjaink, tanáraink és meghívott vendégeink közreműködésével.
Gyermekkórusunk Iványi Márta tanárnő vezetésével zsoltárfeldolgozásokat és dicséreteket énekelt. A tanárainkból alakult női kar Kodály Zoltán 150. genfi zsoltárát adta elő.
Idén a Wirth Márton által vezetett Szent István Király Jubileumi Szimfonikus Zenekar csodálatos játékában gyönyörködhettek a koncertre érkező vendégeink. A zenekar külön figyelmet szentelt a hangszerek bemutatására, a zeneműhöz fűzött magyarázatok segítették a művek befogadását még teljesebb élményhez juttatva ezzel a hallgatóságot.
Köszönjük szolgálatukat!
A koncert bevételét, 214.500 Ft-ot iskolánk udvarának rendezésére fordítottunk.
Köszönjük a koncert létrehozásában résztvevő pedagógusok, szülők, gyerekek, gyülekezeti tagok áldozatos munkáját!
Isten áldása legyen életükön!

2014.10.01. – Zene világnapja

Mindig nagy öröm és izgatott várakozás előzi meg október 1-jét, a Zene világnapját. Minden évben igen színvonalas előadást hallhatnak iskolánkban a gyerekek, s ez idén sem történt másképp. Kozák Márta énekművésznő, a Magyar Állami Operaház nagykövete érdekes, izgalmas és igen szórakoztató bemutatójára figyelhetett az iskola apraja-nagyja. Gyermekeink csendben, nagy figyelemmel hallgatták Mozart Varázsfuvolájának történetét- Tamino és Pamina szerelmének próbáiról, a gonosz Éj királynőjéről, a mókás és mindig vidám Papagenóról-, amelyet csodálatos zenei bejátszások színesítettek a New York-i Metropolitan operaház előadásának részleteiből. A kicsik a történetet megelőzően a hangszerekkel, alakjukkal, hangjukkal is megismerkedhettek; az idősebbek pedig érdekes információkat tudhattak meg az opera keletkezéséről.
Szívből köszönjük Kozák Márta színes, minden korosztályhoz szóló, lenyűgöző előadását és azt, hogy megtisztelte iskolánkat látogatásával!

FTH_jelveny
1 százalék
1_szazalek